Hoe is Roca Rosa ontstaan?

Roca Rosa begon in 2010 als projectkoor in aanloop naar Roze Zaterdag die dat jaar in Amersfoort werd gehouden. Ons koor trad daar voor het eerst op tijdens het korenfestival op de Groenmarkt en stond onder leiding van onze eerste dirigente: Susanne Mink. Na de Roze Zaterdag bleek het enthousiasme in het koor zo groot, dat besloten werd om als permanent koor door te gaan.

De begeleiding van het koor

In 2012 nam Marie Christien Overdulve het dirigeerstokje over van Susanne Mink. Tot 2017 werd het koor op de piano begeleid door Ernest Rijs, begin 2017 kroop Henk Veldman als vaste begeleider achter de toetsen.

Repertoire

Het repertoire van Roca Rosa is gevarieerd. Van slow pop tot Nederlandstalig up tempo; van klassiek tot nummers uit het American Songbook. Roca Rosa kiest nummers met een ‘roze randje’. Het kan zijn dat de componist homo is, maar ook dat het nummer populair is in de homoscene. Of de tekst bevat inhoud die past bij de missie van het koor.

Missie Roca Rosa

Het zichtbaar uitdragen van het roze karakter en bijdragen aan een grotere acceptatie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en intersekse mensen (LHBTI’ers). 

Optredens

Roca Rosa treedt regelmatig op in Amersfoort (en soms daarbuiten). Zo werkt het koor in september mee aan de concerten van Scholen in de Kunst tijdens de Dag van de Amateurkunst. Ook bij de inloopconcerten in het begin van het jaar is Roca Rosa van de partij. 

  • In 2016 nam het koor deel aan het grote nationale roze korenfestival Tutti in Utrecht. 

  • In 2017 en 2018 organiseerde Roca Rosa een Roze Feest waar het koor nieuw repertoire bracht en er ook veel ruimte was om te dansen. Veel LHBTI’ers uit Amersfoort en daarbuiten vonden de weg naar deze feesten waarvan we hopen dat die een traditie worden in Regenboogstad Amersfoort.

  • Op 8 december 2019 vierden we met een succesvol Café Chantant ons 10-jarig jubileum. Het was een gezellig feest waarbij we veel oude bekenden en nieuwe vrienden en vriendinnen verwelkomden. Als speciale gasten waren onze vorige dirigente, Susanne Mink, en gastdirigent Harry de Beer aanwezig. Harry begeleidde ons bij verschillende liedjes op zijn saxofoon waardoor het optreden extra feestelijk werd.

  • Door de coronacrisis zijn onze optredens in 2020 geannuleerd. In 2021 staan op het programma deelname aan de tweede editie van Tutti in Den Haag. En hopen we een bijzonder optreden te verzorgen in samenwerking met het Clarinet Choir uit Haarlem.

Kom eens kijken op een repetitie om de sfeer te proeven!

© Copyright 2020 Rocarosa.nl | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Cookieverklaring

Gerealiseerd door NIKU Solutions